top of page

Met een Pontificale Hoogmis, voorgegaan door Mgr. van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, heeft het Sint Jozefkoor op 8 oktober 2023 het eeuwfeest officieel afgesloten (zie pagina "Afsluiting jubileumjaar"). Daarmee mogen wij met voldoening terugkijken op een rijk gevuld jubileumjaar dat aanving met een besloten herdenkingsviering op 13 oktober 2022, gevolgd door een vijftal evenementen, waarbij het koor zich ook eens van een andere kant heeft kunnen presenteren, en uiteraard de uitgave van ons jubileumboek. Dat een en ander bijzonder gewaardeerd werd mocht blijken uit de vele reacties die we van diverse kanten hebben ontvangen. 

Voor wie een gebeurtenis gemist heeft of er wel bij was en alles nog eens wil terugluisteren en terugkijken kan dit doen door te klikken op de afbeeldingen rechts op deze pagina. Van het speciale jubileumboek, Om het Vuur Brandend te Houden, zijn nog slechts enkele exemplaren voorradig en te bestellen via de betreffende webpagina. Het boek pretendeert meer te zijn dan koorgeschiedenis, omdat het maatschappelijke veranderingen (geloof, huisvesting, economie, arbeidersbeweging, onderwijs, generatiekloof) gedurende 100 jaar op de voet volgt en die ontwikkelingen in het licht zet van nationale en internationale gebeurtenissen.

De afsluiting van het jubileumjaar werd door een deel van onze eeuwfeestdonateurs bijgewoond. Bij deze willen wij alle donateurs nogmaals hartelijk danken voor hun financiële ondersteuning zonder welke de realisatie van de geplande evenementen en de uitgave van het jubileumboek niet mogelijk geweest zou zijn.

Na dit jubileumjaar gaat het Sint Jozefkoor gewoon verder met wat het al 100 jaar doet: gregoriaans zingen in de St. Jozefkerk.  Het koor hoeft de draad niet eens op te pakken, want ze ontbraken ook in het jubileumjaar geen enkele zondag in de kerk. Dat is wat het koor  zo speciaal maakt. Elke zondag kan de kerkbezoeker er van op aan dat het Sint Jozefkoor tijdens de H. Mis gregoriaans zingt. Dat hoopt het nog vele jaren te mogen doen.  Om het vuur brandend te houden.

20220812 Voorkant jubileumboek_edited.jpg
20231008 Intro sheet PONTIFICALE HOOGMIS - pag 100 jaar SJK.jpg
20221114 Intro sheet Missa cum Multitudine v2.jpg
20221116 Intro sheet Clash of Times v4.jpg
20230210 Intro sheet Polyfonie v1.jpg
20230320 Intro sheet DIALOOG v1.jpg
20230605 Intro sheet MESSE DES PAROISSES.jpg
bottom of page