top of page

Met veel genoegen kijk ik terug op zaterdag 15 oktober. Hartverwarmend was het, de Missa cum Multitudine, inderdaad een Mis met Velen in een bomvolle St. Jozefkerk op 15 oktober. Om 11.00 uur sprak ik de woorden: Ik geloof in wonderen. Welnu. We hebben met elkaar het wonder tot stand gebracht. We hebben met heel veel aandacht ons hoofd erbij gehouden, maar vooral ons hart laten spreken en het ons zo geliefde gregoriaans uitgezongen op de plek waar het bij uitstek thuishoort, in de liturgie. Als een warme eenheid hebben we ons gebed uitgezongen en opgeheven tot de Heer. Daarbij hebben we elk vertrouwd gezang gezongen als nieuw, als was het de allereerste keer. De naklank klinkt nog in mijn oren. En de muren, pilaren, bogen en gewelven hebben het aanhoord en in zich opgenomen.

 

Jos Leenen.

Weekblad De Loop - 21 oktober 2022.JPG
100-jaar-sint-Jozefkoor-2022-10-15-Henk-v-Dijk-dih-115.jpg

Bekijk hier de video van de Missa cum Multitudine

(klik op de afbeelding)

100-jaar-sint-Jozefkoor-2022-10-15-Henk-v-Dijk-dih-199.jpg

Vendelgroet van het St. Catharinagilde aan het Sint Jozefkoor 
(klik op de afbeelding)

100 jaar sint Jozefkoor 2022-10-15 Henk v Dijk bor (230).jpg

Klik op de afbeelding om de foto's van Henk van Dijk te bekijken

20221015 Twitter Elly Blanksma - uitreiking jubileumboek v2.jpg

Reacties van deelnemers

 

 

Dag Jos, Het wonder is geschied! Wat een ongelooflijk bijzondere dag! Zoveel gregoriaans zingende mensen bij elkaar en iedereen voelde dat het iets unieks was. Wat hebben jullie hier met ongelooflijke ijver en toewijding naar toe gewerkt en wat mooi om zo het verleden en iedereen die daarin een rol speelde, te eren. De boodschap aan de deelnemende koren was duidelijk: geef nooit op! Het verhaal van het Sint Jozefkoor maakt duidelijk dat wie niet opgeeft op een goed moment van bovenaf geholpen wordt en de wind mee krijgt. Je mag heel, heel trots zijn op hoe de dag van gisteren verliep. Terecht werd jij meerdere malen geprezen voor alles wat je voor het koor deed en doet.  Dank voor je uitnodiging en dank voor het indrukwekkende boek.

Wilko Brouwers

Beste feestelijke zangers van het 100-jarige St. Jozefkoor. Proficiat met dit gedenkwaardige jubileum. Wat mooi dat jullie de aloude traditie van deze prachtige kerkzang al zo lang in ere hebben gehouden. Vivat schola gregoriana!

Bestuur & leden gregoriaanse schola Sint Andries

 

 

Hoi Jos, je kunt terug kijken op een mooie jubileummis met veel zangers. En ook daarna was het erg geslaagd. Helaas moest ik eerder naar huis dan ik wilde, want we reden samen en de anderen wilden na de boekpresentatie naar huis. Dus bijpraten moet een andere keer weer. Jullie hebben een prachtig misboekje gemaakt. Ik ben benieuwd wat jullie daar achteraf  mee doen. Als jullie er geen bestemming mee hebben wil ik er wel een aantal. Het lijkt me leuk om volgend jaar bij het roodharigenweekend een workshop gregoriaans aan te bieden en dan zouden we b.v. uit deze boekjes kunnen zingen.

Daarnaast ben ik ook benieuwd met welk programma jullie deze gezangen zo mooi in het boekje hebben gekregen. Dat zou ik ook wel willen leren. Geniet nog lekker na en op naar het volgend project.

 Jeroen van de Crommert

 

 

Graag wil ik jullie nogmaals van harte feliciteren; niet alleen met het bijzondere jubileum,  maar zeker ook met de prachtige gregoriaanse dag die jullie hebben georganiseerd! Wat is daar veel liefde en energie in gestoken! Het was echt een fantastisch mooie dag. En zeker ook hartverwarmend dat een aantal koren zijn ingegaan op jullie bijzondere uitnodiging: met velen de prachtige spirituele gregoriaanse gezangen zingen.  Best wel een beetje gedurfd, daar men vaak 'eigen '  opvattingen heeft over uitvoering.  Maar de kundige dirigent wist de vele stemmen al snel op één lijn te krijgen. 
Ook gefeliciteerd met jullie mooie koor! Er wordt nog best aardig wat gregoriaans gezongen in den lande, wat zeer prijzenswaardig is natuurlijk,  maar de 'kwaliteit '  is niet altijd meer geweldig. Ik mag mijzelf een zeer kritische gregoriaans kenner noemen; heb naast diverse studies ook ruim 10 jaar in het bestuur van het Nederlands Gregoriaans Festival gezeten en leid al ruim 32 jaar  een gregoriaanse schola (ons koor bestaat overigens al 132 jaar...). Dus nogmaals wil ik jullie feliciteren met zo'n mooi koor.  Chapeau! Dat jullie nog lang zo mogen doorgaan. 

Riet Gardeniers, Dirigent Petrus Banden Schola 

 

 

Beste Wim, dankjewel voor je "tip" om vandaag naar Helmond te komen. Ik heb ervan genoten en ik heb me erover verbaasd hoe snel ik, na (meer dan) 65 jaar weer een ander "St. Jozefzangertje" ontmoette. Als "meester Driessen" dát zou hebben kunnen vermoeden.....Nogmaals dank en ik ontvang de rekening voor het jubileumboek graag. Maar naar het boek kijk ik nog meer uit!. Dankjewel! En voor jullie allemaal: Don't give up!

Pieter Maas

 

 

De Broederschap van de Sanghers te Mook feliciteert het St. Jozefkoor met haar 100-jarig bestaan! Het was een indrukwekkende happening tijdens oefening en dienst. Soli Deo Gloria! De Broederschap al meer dan 280 jaar. Mooie dag! Mooi feest en houd vooral plezier in het zingen!

Namens de Broederschap

Wil Wijers, dirigent

 

 

Namens Schola Cantorum Tongelre Eindhoven. Een mooie viering, en fijn om met ander schola's samen te zingen. Felicitatie namens ons koor.

Ine Berenschot en Jeanne Peters

 

 

Een mooie viering! Een fijne, goed georganiseerde dag. Genoten....

Dorothé van der Zanden

 

Heel graag een herhaling van de H. Mis met z'n allen!

Sytze Ferwerda

 

 

Dag Jos, 't was ons een eer en genoegen om mee te zingen. Bedankt voor deze bijzonder aparte dag!

Ine Noijen, namens Camillo 

 

 

Als 2-de dirigent (sinds 1963) en opvolger van Theo Driessen (1968-1971) wil ik het huidige Sint Jozefkoor van harte feliciteren met het 100-jarig bestaan. Vele jaren heb ik genoten van de wekelijkse repetities op zaterdagavond van 18.30 tot 19.30 uur met (toen nog) over de 100 leden. Men beweert soms dat Driessen niet muzikaal was maar dat is een grote vergissing. Ik heb zijn gregoriaans dirigeren vooral altijd met bewondering gadegeslagen en die manier verraadde grote muzikaliteit met prachtige gebaren. Maar ik dwaal af. Om het getal 100 vol te krijgen (al was dat niet de opzet) is volharding en liefde voor het gregoriaans nodig en Jos heeft bewezen dat te hebben. Jos heeft bewezen het vuur brandend te kunnen houden. Nogmaals : PROFICIAT.

Christ Koolen

bottom of page